16 Verhuistips van Opslagman.nl
Verhuizen kan stress opleveren, terwijl het niet stressvol hoeft te zijn. Opslagman.nl heeft jarenlang ervaring en geeft je 16 verhuistips die ervoor gaan zorgen dat jij met een stuk minder stress gaat verhuizen!
Verhuistip 1: Maak een planning
Er zijn veel dingen waar je echt wel even voor moet gaan zitten en die tijd kosten om te regelen. Maak dus een duidelijke chronologische planning en zorg dat er ruimte overblijft voor dingen die je vergeten bent. Dingen die je moet regelen zijn onder andere je hypotheek, verzekeringen, abonnementen, nutsbedrijven, etc. Daarnaast moet je diverse dingen opzeggen voor je bestaande woning en juist afsluiten voor je nieuwe huis. Zorg ervoor dat je dit allemaal helder hebt en verwerk dit in je planning.
Verhuistip 2: Begin op tijd
Het klinkt vanzelfsprekend, maar vaak is dit toch wel een punt waar mensen tegen aanlopen; begin ruim op tijd met inpakken. Zo voorkom je dat je op het laatst spullen ongecontroleerd gaat inpakken uit tijdgebrek. Zo gaan spullen kapot en weet je later niet meer waarin je wat het ingepakt. Ga je je spullen verhuizen naar een opslagruimte, begin dan met inpakken zodra je een opslagruimte hebt gehuurd. Het geeft rust wanneer je weet dat je tijd genoeg hebt en een opslagruimte geeft je ook de mogelijkheid om de verhuizing over meerdere dagen te verspreiden of om later nog wat toe te voegen. Begin met de spullen die je maar weinig gebruikt. Zoals de garage en de zolder. Dit is ook de volgorde dat je je spullen in de opslagruimte zet. Spullen die je weinig gebruikt gaan achterin en onderop.
Vraag ook bijtijds je vrienden of ze op de verhuisdatum willen helpen. Zo kunnen zij op tijd de dag vrijhouden en heb je nog wat tijd als blijkt dat er oppas geregeld moet worden of wanneer de eerste vrienden die je vraagt niet kunnen.
Verhuistip 3: Organiseren
Een goede organisatie doet wonderen. Zorg ervoor dat je duidelijk op de doos schrijft (of gebruik etiketten) voor welke kamer de verhuisdozen bedoelt zijn. Bevat een doos breekbare spullen, dan moet dit extra duidelijk op de doos te lezen zij. Ga je gebruik maken van een opslagruimte, plaats deze dozen en spullen apart van je andere inboedel. Zorg dat op de dag van verhuizen iedereen een eigen rol heeft. Eén iemand coördineert, je hebt meerdere mensen die tillen, je hebt iemand die in de bakwagen, verhuiswagen of aanhangwagen, staat die zorgt dat er efficiënt wordt ingepakt. Bij de nieuwe woning of bij de opslagruimte, gaat dit proces andersom. Wanneer je vrienden inzet is het ook fijn wanneer er iemand is die voor koffie, thee en wat lekkers zorgt.
Verhuistip 4: Verpak je spullen met zorg
Goed verpakken zorgt ervoor dat je spullen minder snel beschadigen en het verhuizen vlotter verloopt, zonder dat je je rug onnodig belast. Stelregels zijn dat iedere verhuisdoos zo wordt verpakt dat de deksel gesloten kan worden en dat een verhuisdoos maximaal 20 kilo mag wegen.
Boeken gaan in een speciale boekendoos of maak gebruik van plastic verhuisdozen. Deze kunnen meer gewicht aan, stapelen stevig en behouden de kwaliteit van je boeken wanneer ze naar een opslagruimte gaan (of naar de zolder, kelder, etc.). Verpak servies, glaswerk, aardewerk en porselein stuk voor stuk. Maak hiervoor gebruik van hulpmiddelen. Denk aan inpakpapier, papieren bordjes tussen je servies of gebruik handdoeken en sokken. Ook het verticaal plaatsen van borden in de verhuisdoos zorgt ervoor dat het gewicht van boven niet de onderste borden breekt. Zorg dat je onder in de doos een verende laag hebt van papier, ook tussen het servies en glaswerk etc. is het aan te raden om proppen papier te stoppen. Zo kan niks verschuiven en blijft het beschermd. Note; krantenpapier kan afgeven op aardewerk!
Verhuis je van je oude woning direct naar je nieuwe woning, dan kun je hangende kleding op de hanger laten hangen en gebruik maken vuilniszakken met trekkoorden (zie de Youtube filmpjes). Door het gebrek aan ventilatie (schimmel) en de kans op scheuren en afgeven, is dit af te raden wanneer je kleding naar een opslagruimte gaat. Dan gebruik je speciale verhuisdozen voor kleding!
Plaats schoonmaak artikelen altijd in een aparte doos. Zet op de doos “recht houden”, zodat de flessen niet kunnen gaan lekken. Gaat je inboedel naar een opslagruimte houdt er dan rekening mee dat vloeistoffen veelal niet mogen worden opgeslagen.
Verhuistip 5: Meten is weten
Zorg dat je van te voren weet of al je meubels door de deur heen passen. Zowel je huidige woning uit als je nieuwe woning in. Je wil natuurlijk niet bij je nieuwe huis staan en alsnog meubels uit elkaar moet halen.
Verhuizen gaat sowieso efficiënter wanneer spullen die uit elkaar kunnen worden gehaald, uit elkaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan een tafel of een kast die uit delen bestaat. Stop de schroeven in een zakje en plak deze onder het tafelblad of aan de binnenkant van de kast, zodat je deze niet kwijtraakt.
Verhuistip 6: Zwaar tillen is funest
Zorg ervoor dat de dozen niet te zwaar worden. Maximaal 20 kilo. Hoe zwaarder de voorwerpen, hoe kleiner de doos moet zijn. Maak gebruik van verhuis hulpmiddelen om spullen te verplaatsen. Hoe minder je met je eigen lichaam hoeft te tillen, hoe beter. Voor het interne transport naar je opslagruimte beschikt iedere Opslagman.nl vestiging over gratis te gebruiken verhuis transportmiddelen. Het is voor thuis de moeite waard om hier ook iets voor te regelen (hondje, trolley, spanbanden, enz)
Verhuistip 7: Medicijnkastje
Wanneer je je spullen inpakt voor verhuizen naar een opslagruimte, controleer dan vooraf de houdbaarheidsdatum van de medicijnen. Medicijnen die je dagelijks nodig hebt, houd je bij je, dus dit gaat om medicijnen die je maar zelden gebruikt. Het is zonde om deze in te pakken voor opslag, terwijl de houdbaarheidsdatum gaat verlopen in de opslag. Wanneer je gaat verhuizen naar je nieuwe woning, dan is dit een doos waarvan je precies wilt weten waar hij is, etiket! Stop de medicijnen bij de spullen die in dezelfde ruimte horen in je nieuwe huis (badkamer spullen, kledingkast, etc). Plak je doosjes medicijnen met plakband dicht.
Houd een verbandtrommeltje bij de hand zodat wanneer je tijdens het verhuizen een pleister nodig hebt, je deze zo kan pakken!
Verhuistip 8: Elektronisch apparatuur
Zorg ervoor dat je elektronische apparatuur verpakt in de originele verpakkingsdoos wanneer je deze nog hebt. Gebruik anders een passende verhuisdoos. Doe hier wel beschermde vulling in. Verpak de apparatuur apart in noppenfolie, een deken of badlaken. Gaan je spullen naar een opslagruimte, verwijder dan de batterijen! Deze kunnen gaan lekken, waardoor je apparatuur niet meer functioneert. Ook kan het schade toebrengen aan andere voorwerpen. Daarbij is kwik giftig. Maak een foto van je elektronica voordat je de stekkers eruit haalt. Zo weet je precies waar je straks de stekkers terug moet plaatsen. Het bespaart je veel tijd en frustratie!
Verhuistip 9: Pak een eerste nacht doos
Maak een eerste nacht verhuisdoos met al je toiletartikelen, wat kleren en alles wat je de eerste dag nodig hebt. Ben je iemand die ‘s ochtends echt koffie nodig heeft, zorg er dan voor dat ook deze verhuisdoos een duidelijk etiket bevat waarop staat dat deze naar de keuken moet. Dan begint jouw eerste ochtend in je nieuwe woning met koffie. Goedemorgen!
Verhuistip 10: Pak kasten in met plastic
Kasten die niet uit elkaar kunnen pak je volledig in noppenfolie of eerst met een verhuisdeken en dan folie er omheen. Voordat je dit doet kun je de hoeken beschermen met beschermhoeken die verkrijgbaar zijn bij iedere verhuismiddelen leverancier. Door de folie kunnen de kasten en lades niet opengaan, waardoor het mogelijk is om spullen in de lades te laten zitten. Bedenk wel dat de kast verplaatst moet gaan worden. Hoe minder gewicht hoe prettiger! Als je toch spullen mee verpakt, zorg er dan voor dat deze niet kunnen gaan schuiven! Alsnog vragen, klik op de afbeelding voor een video.
Verhuistip 11: Bundel losse voorwerpen
Losse spullen zoals tuingereedschap, plinten, langwerpig kinderspeelgoed (hockey sticks, waterpistolen, …) kun je bij elkaar houden door ze te bundelen met tape of een tie-wrap. Dit maakt het verhuizen en opslaan makkelijker.
Verhuistip 12: Water verhuizen wil je niet
Er zijn vele apparaten waar water in zit; stoomstrijkijzer, wasmachine, koffiezetapparaat, diepvriezer, enzovoort. Zorg voordat je gaat verhuizen dat al deze apparatuur droog en schoon is. Het water kan anders voor schimmel zorgen, gaan lekken, voor een defect zorgen, enz. Gaan de spullen naar een opslagruimte, zorg dan dat eventuele deuren in de opslag zijn geopend. Dit voorkomt schimmel. Ook is het aan te raden de rubbers te beschermen met talkpoeder.
Het zelfde geldt uiteraard voor motorolie, benzine in de grasmaaier, etc.
Verhuistip 13: wat te doen bij een Nederlandse regenbui?
Parkeer de verhuiswagen zo dicht mogelijk bij de woning. Heb je een garage die inpandig bereikbaar is, parkeer de verhuiswagen dan tegen de open garage aan. Dat geluk zullen veel mensen niet hebben, dus geef iedereen die helpt met verhuizen een poncho (vuilniszak met gaten voldoet ook). Bescherm je spullen tegen de regen wanneer ze naar een opslagruimte gaan. Het laatst wat je wil is vochtige spullen opslaan. Weet je van tevoren dat het gaat regenen, regel een partytent van de voordeur naar de laadplek. Ook kun je meer inpakfolie aanschaffen zodat je naast je meubels ook alle dozen met folie kan wrappen. Zo blijven ze van binnen droog. De natte folie kun je na het verhuizen direct weer verwijderen. Vergeet niet de vloer van je nieuwe woning te bekleden met karton in de hal. Zo wordt het eerste vuil en vocht van de schoenen gelopen.
Verhuistip 14: Opslag tips
Aangezien je een verhuis planning heb gemaakt heb je als het goed is ook al een inrichtingsplan gemaakt voor je opslagruimte. Dit zorgt ervoor dat je na een half jaar ook nog weet waar wat staat. Maak optimaal gebruik van je opslagruimte en zorg voor behoud van de kwaliteit van je spullen, door gebruik te maken van de volgende opslag tips;
- Tussen de wand en je spullen laat je 2cm vrij voor ventilatie.
- Spullen die je weinig gebruikt gaan achterin de opslagruimte.
- Zware spullen gaan op de grond.
- Seizoensspullen label je duidelijk zodat je eenvoudig terug kan vinden wanneer het seizoen daar is (deze gaan uiteraard niet achterin of ergens ver weg onder andere spullen, want voor je het weet is het seizoen daar).
- Door te stapelen kun je optimaal gebruik maken van de hoogte van de opslagruimte
- Zet banken en tafels recht op. De tafel is bij voorkeur uit elkaar gehaald en de schroeven zit in een zakje aan het tafelblad of aan een poot vastgeplakt.
- Maak gebruik van platte kartonnen dozen of verhuisdekens om je spullen te beschermen tegen beschadiging.
Verder gelden alle tips die hiervoor reeds gegeven zijn. Heb je vragen over je opslagruimte, dan zijn wij dagelijks bereikbaar op 088 – 600 3000, dus ook daarover hoef je geen stress te hebben.
Verhuistip 15: Het huren van een chauffeur met bakwagen is goedkoper dan je denkt!
Het klinkt voor de hand liggend; probeer niet te veel te stressen, maar neem de tijd. Het is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Een voordeel bij Opslagman.nl is dat je gemakkelijk alles online voortijdig kan regelen. Zo is op de verhuisdag alles geregeld. Blijkt de opslagruimte te groot of te klein te zijn? Geen punt bij Opslagman.nl kun je dagelijks gratis overstappen. Opslagman.nl werkt samen met Tasman. Bij ben huur je al een bakwagen met chauffeur voor €39 per uur! Bekijk de verhuisservice van Tasman.
Verhuistip 16: Leer online van de ervaringen van anderen
Youtube staat vol met filmpjes die jou laten zien hoe je bijvoorbeeld een zware bank, een 2-persoonsmatras of juist van die onhandige losse dingen eenvoudiger kan verhuizen. Dit filmpje bevat 6 zeer korte verhuistips waar je zelf niet snel aan zal denken. Een uurtje Youtube kijken is de moeite waard wanneer je gaat verhuizen!
We wensen je een rustige verhuizing toe!
Onze vestigingen
Kies een vestiging voor meer informatie, een prijsoverzicht of boekingen.
Hoe werkt het?
-
1
Kies een vestiging
Opslagman heeft vestigingen in Amersfoort, Utrecht, Almere Centrum, Zoetermeer, Veenendaal, Amerongen en Almere Buiten.
-
2
Boek online
Kies de opslagruimte, vul de gegevens in, en betaal de eerste termijn met iDeal of per factuur.
-
3
Gebruik direct
U krijgt een persoonlijke portal voor uw toegangscode en boxnummer.